Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Топени сиренца с картофена коричка

Топени сиренца с картофена коричка

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Топени сиренца с картофена коричка
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Най-вкусното бирено мезе идва на трапезата ви в хрупкава панировка от инстантно картофено пюре"

Необходими Продукти

  • топено сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофено пюре - 1 пакетче на прах
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете топеното сирене на колелца с дебелина около сантиметър и оставете във фризер да се позамразят. Това се прави за по-голяма сигурност, че сиренето няма да се разтече при пържене.

В купа смесете картофеното брашно и черния пипер. След като кръгчетата сирене се стегнат ги извадете и топнете първо в яйцето, след това в картофеното брашно.

Подредете върху хартия. В подходящ дълбок съд с малък диаметър дъно загрейте три пръста олио на умерена температура.

Пържете сиренцата в маслената баня докато придобият златист тен. По желание може да гарнирате с боровинково сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: