Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Лесен тост сандвич с яйце и маруля

Лесен тост сандвич с яйце и маруля

Лесен тост сандвич с яйце и маруля
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Може да добавите айрян към този лесен сандвич с яйце и маруля. Идеален за бърза закуска или обяд!"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 филии
  • лютеница - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • маруля - листа
  • масло - за намазване
  • черен пипер - по вкус
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушката на ивици и я запечете на грил тиган или обикновен тиган с малко мазнина, докато омекне и леко се овъгли по ръбчетата.

Кренвиршът също може да се нареже на тънки колелца или по дължина на две и да се запече леко.

Сглобяване на сандвичите: Намажете едната страна на всяка филия хляб с масло. Тази страна ще е отвън и ще се запече.

От вътрешната страна на две от филиите намажете лютеница.

След това наредете върху лютеницата парченца грилована чушка, кренвирш, кашкавал и листо маруля.

По ваше желание може да накъсате листа на по-малки парчета за допълнителен ефект.

Марулята на листа се слага последна и само ако сандвичът няма да се пече повторно, за да не увехне.

Поръсете с малко черен пипер или чубрица.

Покрийте с другата филия хляб, като омаслената страна е отвън.

Ако искате сандвичът да е още по-хрупкав, добавете малко масло и от вътрешната страна.

Запечете сандвичите в тостер, грил тиган или сандвич-преса за 3–5 минути,

докато се получи златиста коричка и кашкавалът се разтопи.

Сервирайте тостер сандвичите докато са топли.

Може да добавите айрян към този лесен сандвич с яйце и маруля. Идеален за бърза закуска или обяд!

Вижте също как се замразяват хлебчета за сандвичи и няколко апетитни идеи за сандвичи в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: