Начин на приготвяне
Нарежете чушката на ивици и я запечете на грил тиган или обикновен тиган с малко мазнина, докато омекне и леко се овъгли по ръбчетата.
Кренвиршът също може да се нареже на тънки колелца или по дължина на две и да се запече леко.
Сглобяване на сандвичите: Намажете едната страна на всяка филия хляб с масло. Тази страна ще е отвън и ще се запече.
От вътрешната страна на две от филиите намажете лютеница.
След това наредете върху лютеницата парченца грилована чушка, кренвирш, кашкавал и листо маруля.
По ваше желание може да накъсате листа на по-малки парчета за допълнителен ефект.
Марулята на листа се слага последна и само ако сандвичът няма да се пече повторно, за да не увехне.
Поръсете с малко черен пипер или чубрица.
Покрийте с другата филия хляб, като омаслената страна е отвън.
Ако искате сандвичът да е още по-хрупкав, добавете малко масло и от вътрешната страна.
Запечете сандвичите в тостер, грил тиган или сандвич-преса за 3–5 минути,
докато се получи златиста коричка и кашкавалът се разтопи.
Сервирайте тостер сандвичите докато са топли.
Може да добавите айрян към този лесен сандвич с яйце и маруля. Идеален за бърза закуска или обяд!
Вижте също как се замразяват хлебчета за сандвичи и няколко апетитни идеи за сандвичи в еър фрайър.