Начин на приготвяне
Започваме със соса, като смесваме майонезата, кетчупа и горчицата, след което разбъркваме добре и добавяме портокаловия сок, лютия червен пипер и солта. Отново разбъркваме добре и сосът вече е готов.
Оставяме го в хладилника и започваме да си режем пилето на жулиени. След като сме го нарязали, го овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер. Собавяме малко зехтин и втриваме подправките в пилето, като го масажираме.
След това пускаме тигана на средна температура и си готвим пилето вътре за около 5 мин. Когато стане златисто, го изваждаме от тигана в чинийка.
Нарежете айсберга, домата и лука на тънки филийки и сме готови да сглобяваме тортилката.
Пуснете тигана на ниска температура и си запечете една питка в него, след това я изкарайте на дъска или в чиния и добавете, една хубава лъжица сос в центъра на плоската питка и с въртеливи движения го разнесете на всякъде.
Добавете два слайса чедър, така че да обхванат цялата тортила по дължина, след това върху него добавяте част от месото и от зеленчуците и загъвате. Запечатайте тортилата първо точно там, където се свързват двата края. За по 30 сек. я запечете от всички страни и е готова. Направете същото и с другите.
Тортила с пиле и домашен сос - крехка и много вкусна. Чуден сандвич!
Бон Апетит!