Фасул в тава

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Фасул в тава1 / 3
16/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 1 кг
  • лук - 6 глави + още 4
  • олио - 1 ч.ч.
  • доматено пюре
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • сухи чушки - 2 - 3 бр. малки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете фасула за 1 ден и го сварете до омекване. Прецедете го.

Започнете да редите в подмазнена тава филии лук, пласт фасул. Завършете с лук.

Четирите глави ситно нарязана лук запържете в олио и овкусете със сол и пипер. Добавете 1-2 с.л. размито доматено пюре, скълцан магданоз и джоджен.

Залейте фасула със запръжката, добавете нарязаните сухи чушки и сложете да се запече.

Става страхотен боб на фурна, подходящ е и за трапезата на Бъдни Вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: