Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Италиански пълнени чушки

Италиански пълнени чушки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Италиански пълнени чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Взехме назаем тази рецепта за пълнени чушки от Италианската кухня, защото се влюбихме в аромата им"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 1 глава червен
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 115 г
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г от консерва
  • доматено пюре - 15 мл
  • кедрови ядки - 25 г
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • чушки - 4 бр. жълти
  • пармезан - 25 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - пресен за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.

Загрявате зехтина в тиган, прибавяте лука, гъбите и чесъна и готвите за 3 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете доматите и доматеното пюре, оставете да заври и оставете да къкри за 10-15 минути, без да покривате съда.

Разбърквайте от време на време, докато се сгъсти. Махнете от огъня и прибавете кедровите ядки, босилека и подправете. Оставете настрани.

Нарежете чушките на две половини и ги почистете от семената.

Бланширайте чушките в гореща вода за три минути, след което ги прецедете. Подредете половинките в плитък съд за печене и ги напълнете със сместа от зеленчуци. Покрийте съда с фолио и печете за около 20 минути. Открийте, поръсете всяка чушка с малко пармезан и допечете за още 5-10 мнути. Поднесете с листа пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: