Крамбъл с банани

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Крамбъл с банани2 / 2
04/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Значи - крамбълът трябва да е хрупкав, а сладоледът - леден, с тези неща компромиси не може да се допускат"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • брашно - 70 г
  • пудра захар - 1 ½ с.л.
  • захар - 1 ½ с.л.
  • овесени ядки - 30 г ¼ ч.ч.
  • масло - 50 г
  • канела - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените банани се нарязват на кръгчета, които се разпределят в два съда предварително намазани с масло. В дълбока купа се смесват брашното, солта, двата вида захар и овесените ядки.

Смесете продуктите добре и добавете изстуденото масло. Стрийте с пръсти, до получаване на трохообразна смес, която разпределете върху банановите кръгчета.

Банановият крамбъл се пече 30 минути в предварително загрята на 180 г фурна до получаването на приятен златист цвят. Може да го поднесете със сметана или ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: