Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в дълбок съд. Добавете прясното мляко и разбъркайте отново. Сипете брашното и половин чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте добре сместа до получаване на гъста каша.
Разполовете шушулка ванилия и прибавете семенцата в панировката.
Загрейте олио за пържене в дълбок съд на котлона. Обелете бананите и ги разрежете на половина.
Потопете ги в панировката и пуснете в нагорещеното олио. Пържете, докато придобият златист цвят и прехвърлете върху домакинска хартия, за да отцедите от излишната мазнина.
Счукайте шепа шамфъстък в хаванче. Подредете панираните банани в чиния за сервиране и гарнирайте със сладко от вишни/череши и заквасена сметана.
На финала поръсете панираните банани с шамфъстък и сервирайте.