Тирамису в чаши

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5023k
Тирамису в чаши1 / 5
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Влюбени сме във всяка рецепта, която съдържа магическата дума Тирамису в името си"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 малък пакет (200 г)
  • маскарпоне - 1 кутия (400 - 500 г) или др. вид меко и безсолно сирене
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 6 с.л. или на вкус + 3 с.л.
  • еспресо - около 120 г силно, сварено
  • коняк - 1 с.л.
  • какао - или настърган шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 3 белтъка от яйцата и разбийте жълтъците с 1 белтък и 6 с.л. захар в съд на водна баня на котлона, докато се получи пухкав и светъл крем.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол и след като започнат да се надигат и побелеят, започнете да добавяте останалата захар.

Сипете маскарпонето в купа, залейте с изстиналия яйчен крем и разбъркайте до хомогенност. Добавете и белтъците и внимателно разбъркайте с шпатула.

Смесете еспресото с коняка или вино Марсала. Потапяйте бишкотите и ги начупете. В чашки редувайте ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така догоре.

Най-отгоре поръсете тирамисуто обилно с пресято какао или ситно настърган шоколад.

Тирамисуто в чаши е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: