Начин на приготвяне
Смесете кафето и прясното мляко. Разбъркайте ги и оставете настрани.
За крема за Тирамису с миксер разбийте жълтъците и захарта до побеляване.
Разбъркайте маскарпонето до пухкава смес. Отделно разбийте сметаната на сняг.
Към сместа от жълтъци при непрекъснато разбиване на бавна скорост добавете на части маскарпонето, а след това и сметаната.
Бишкотите начупете на половинки и наредете равномерно в 8 чаши.
Залейте с по 1 с.л. от кафената смес и половината от крема.
Поставете още един ред от бишкотите и отгоре покрийте с останалия крем.
Накрая поръсете Тирамисуто с какао и поставете в хладилник за една нощ, за да се смесят вкусовете и ароматите.
Вижте още любопитно за Тирамисуто и с какво да заменим сметаната в рецептата за Тирамису.