Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ангинари на фурна

Ангинари на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Ангинари на фурна1 / 2
19/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ангинари - 160 г консервиран артишок
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • босилек - 2 ч.л. пресен
  • магданоз - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото на среден огън в огнеупорен съд. Добавете нарязания лук и чушката и запържете до омекване, като ги разбърквате от време на време.

Сложете отцеденото ангинари и го оставете да се напои с маслото.

В отделен съд разбийте яйцата, добавете зелените подправки и 2 с.л. настърган кашкавал. Овкусете със сол и пипер и излейте върху ангинарите.

Сложете съда с ястието да се пече в горната част на фурна, докато придобие златиста коричка по краищата. Поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 2- 3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: