Печено свинско с чеснов крем

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено свинско с чеснов крем1 / 2
24/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг цяло парче
  • чесън - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 280 мл
  • портвайн - 100 мл
  • черен пипер
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Почистете месото от всякаква мазнина, начукайте и го и го оформете на руло, което се завързва с конец. Запържете рулото с малко зехтин и скилидките чесън.

Махнете мазнината и сипете портвайна. Свалете от котлона и добавете сметаната. Няколко скилидки чесън се отделят за декорация. Пасирайте соса и го върнете в тиган, варете докато се редуцира наполовина.

Загрейте останалия зехтин и маслото в дълбок тиган и сложете свинското руло, запържете го от всички страни.

След това го прехвърлете в тава и го запечете за 20-40 минути в зависимост от дебелината му. Нарежете рулото и сервирайте със соса и скилидки чесън за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жоко
Жоко
това което виждам в чинията и "оформете го като руло" е невероятна прилика...
26.03.2015 09:41
1