Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Чеснов хляб

Чеснов хляб

Чеснов хляб
Снимка: Виктория Панова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматен и много мек хляб, който ще се превърне в звездата на трапезата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 360 г (+още за омесване)
  • бакпулвер - 10 г
  • оцет - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • олио - за намазване (или масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се разбърква с 1 с.л. оцет и се оставя настрани за 5 мин.

Брашното се пресява с бакпулвера и се смесва с подправките.

Добавя се млякото и се разбърква добре.

Прехвърля се на гладка набрашнена повърхност и се меси до получаване на меко тесто.

Оформя се хляб и с остър нож се правят няколко разреза.

Намазва се с кисело мляко и се пече в предварително загрята фурна на 180°С за 40 мин.

След като се извади от фурната, готовият хляб се намазва с олио/масло/зехтин и се покрива с кърпа.

Чесновият хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: