Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Плодове в мента с лимон и джинджифил

Плодове в мента с лимон и джинджифил

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Плодове в мента с лимон и джинджифил1 / 2
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • манго - 1 бр.
  • пъпеш - 1/2 бр. малък (зелен)
  • захар - 150 г
  • вода - 125 мл
  • лимони - 1 бр. кора на ленти и 3 с.л. сок
  • джинджифил - 1 ч.л. захаросан
  • мента - 1 с.л. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете настрана 1 с.л. захар. В дълбок съд смесете останалата захар, водата, половината лимонена кора, нарязана на тънки ленти и накъсания захаросан джинджифил.

Кипнете сиропа, намалете огъня и варете на тих огън до разтварянето на захарта - около 15 минути. Отстранете от котлона и добавете ментовите листа.

Оставете 5 минути да се овкуси, след което прецедете сиропа, като запазите само джинджифила. Към прецедения сироп добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете да се охлади 1 час.

Смесете останалата лимонена кора със захарта, добавете мангото, нарязано на лодки и пъпеша, нарязан на парчета. Залейте плодовете със сиропа, гарнирайте със захаросана лимонена кора и джинджифил и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: