Начин на приготвяне
Отделете настрана 1 с.л. захар. В дълбок съд смесете останалата захар, водата, половината лимонена кора, нарязана на тънки ленти и накъсания захаросан джинджифил.
Кипнете сиропа, намалете огъня и варете на тих огън до разтварянето на захарта - около 15 минути. Отстранете от котлона и добавете ментовите листа.
Оставете 5 минути да се овкуси, след което прецедете сиропа, като запазите само джинджифила. Към прецедения сироп добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете да се охлади 1 час.
Смесете останалата лимонена кора със захарта, добавете мангото, нарязано на лодки и пъпеша, нарязан на парчета. Залейте плодовете със сиропа, гарнирайте със захаросана лимонена кора и джинджифил и поднесете.