Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел с овесени ядки и шипки

Кисел с овесени ядки и шипки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кисел с овесени ядки и шипки1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шипки - 1/2 ч.ч. сухи
  • овесени ядки - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките се слагат в термос и се заливат с 500 милилитра вряща вода. Капакът на термоса се затваря и се оставя за 4 часа.

Прецежда се и с отварата се заливат овесените ядки. Оставят се за 15 минути. Отцежда се. След пет минути отварата се загрява отново почти до кипване и с нея се заливат овесените ядки. Оставят се за 15 минути.

След това отново се прецежда, сместа се загрява и с нея за трети път се заливат овесените ядки. Получава се овесено млечице.

Добавя се сол и сместа се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се маслото, разбърква се и се разпределя в потопени във вода купички. Оставя се за 1 час на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много интересна рецепта -обичам овесени ядки затова прочетох как се приготвя Само не мога да разбера- как като се накиснат овесените ядки с отварата от шипка после ще се прецеди след 15 минути -това е невъзможна мисия , защото ядките като се накиснат ще се разкашнат стават меки от сока ,а камо ли да се прецеждат три пъти !!!
27.08.2016 19:52