Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел от круши и овесени ядки

Кисел от круши и овесени ядки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кисел от круши и овесени ядки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"А за десерт - кисел, какъвто го помните от най-хубавите години на детството си"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр. средно големи, добре узрели
  • овесени ядки - 4 препълнени с.л. (фини)
  • кафява захар - 1 с.л.
  • кокос - 1 с.л.
  • лешници - или други ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват, отстраняват се дръжките и семенната част. Не е нужно да ги белите. Нарязват се на едри парчета и се блендират.

Около 130 мл вода се слага в малка касерола да заври. Прибавят се овесените ядки, кокосът и кафявата захар.

Когато овесените ядки поемат водата, към тях се прибавя пюрето от круши. Оставя се да заври, като се бърка непрекъснато. След 2-3 минути киселът е готов.

Разпределя се в десертни купички и се декорира с лешникови ядки.

Сервирайте кисела добре охладен за закуска или десерт.

Киселът от круши и овесени ядки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: