Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Баница с бекон и макарони

Баница с бекон и макарони

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Баница с бекон и макарони1 / 2
16/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • бекон - 250 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 6 бр.
  • праз - 1 стрък
  • масло - 30 г
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Нарежете бекона на лентички, лука на колелца, нарежете чушките и обелете доматите. Сипете ги при макароните и добавете 100 г от настъргания кашкавал.

Разбъркайте и сипете в тавичка, предварително намазана с разтопено масло. Разбийте яйцата с млякото и ги посолете, поръсете с черен пипер и залейте макароните. Баницата се пече на водна баня в по-широк съд.

Покрийте с фолио и печете 40 минути на 200 градуса. След това я обърнете в нова тавичка, поръсва се с останалото сирене и се запича за няколко минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: