Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с бекон и доматен сос

Макарони с бекон и доматен сос

Макарони с бекон и доматен сос
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • макарони - 350 г
  • бекон - 200 г пушен
  • домати - 500 г млени
  • кашкавал - 100 г
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните във вода с малко олио и сол, отцедете ги от водата и ги оставете настрани.

В дълбок тиган загрейте малко олио, добавете чесъна нарязан на ситно и го запържете за кратко, налейте млените домати и ставете, докато течността се изпари, и се получи гъст доматен сос, добавете подправките.

Нарежете бекона на кубчета и го запечете за кратко на сух тиган.

Сервирайте в чиния, като първо сложите макароните, полеете със соса, добавите бекона и завършите с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: