Домашни чушки бюрек

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашни чушки бюрек1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ако трябва да си изберем любимо ядене, което да хапваме от днес до края на живота си - с две ръце гласуваме за тези чушки"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. печени
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • сирене - 280 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 малка връзка
  • галета - 70 г + още толкова брашно
  • за салатата
  • картофи - 500 г
  • авокадо - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете картофите за салатата.

Предварително изпечените и обелени чушки оставете добре да се отцедят и да изстинат.

Разбийте 3 яйца и объркайте с натрошеното сирене и подправки заедно с накълцания магданоз.

Напълнете чушките и разбийте останалите 2 яйца. Загрейте олио за пържене.

Оваляйте всяка чушка първо в брашно, след това в разбити яйца и накрая потопете в галета.

Изпържете чушките от двете страни и ги отцеждайте от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Сварените и белени картофи нарежете и смесете с нарязаното авокадо. Овкусете гарнитурата със сол, пипер, лимонов сок и зехтин и поднесете с чушките бюрек

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Аз добавям в плънката и ситно нарязани пресен лук и домат.Пържа само в брашно.
27.06.2020 17:43
Яница Николова
Яница Николова
Вкусно!
23.07.2018 22:10
никнай
никнай
Чушките са класика и нямам забележки.
Но с такава салата към тях направо се изложи.
Ако наистина си "Мастър Шеф" трябва да знаеш че за това ястие подхожда салата от листни зеленчуци или мешана домати и краставици.
Защо времето за варене на картофите и печенето на чушките не ги включиш в общото време - назнам кой ти е дал званието "Мастър Шеф" но за мен си много далеч от тази титла с тия"незначителни" издънки.
12.02.2016 19:58