Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават и се смесват със 100 грама омекнало на стайна температура масло. Добавят се кокосовите стърготини, сместа се разбърква добре и се разстила в тава, постлана с хартия за печене.
Останалото масло се смесва със захарта, кондензираното мляко и кленовия сироп. Загрява се на минимален огън до пълното разтваряне на захарта. Сместа трябва да се сгъсти и леко да потъмнее. Сваля се от котлона и се охлажда.
Разпределя се върху бисквитената основа и се оставя в хладилника за 40 минути.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Добавя се олиото и се разбърква до еднородна смес. Шоколадът се излива върху карамелената смес. Оставя се в хладилника за 2 часа, нарязва се на квадрати или триъгълници и се сервира.
Коментари