Лате Макиато

Лате Макиато

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
01/05/2015
"Ароматно лате макиато, както бихте го пили в прочутите кафенета в Рим"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 156
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За макиатото
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч. пълномаслено
  • кафе - 2 ч.л. смляно, за еспресо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп от водата и захарта - варете, докато захарта се разтвори напълно и сиропът леко се редуцира. Може да използвате както бяла захар, така и кафява захар. За Лате Макиато ще ви трябва малка част от сиропа, а останалата може да съхранявате в буркан в хладилника за 1 месец.

С приставката за правене на пара на кафемашината загрейте млякото в подходящ съд, като държите приставката потопена под повърхността на образувалата се пяна. Загрявайте така, докато страните на съда се нагреят хубаво и се образува гладка и твърда пяна отгоре.

Направете еспресото. Прехвърлете прясното мляко във висока стъклена чаша, като придържате с лъжица пяната. След като остане само пяната в съда, внимателно я разпределете в чашата с лъжица върху млякото. Отгоре излейте леко еспресото и завършете с малко захарен сироп на вкус.

Може да поръсите напитката с какао на прах, канела или настърган шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар