Шоколадов кекс с бяла глазура

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813122
13/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 976
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с 25 г от маслото на водна баня. Нарежете останалото масло на малки кубченца, смесете го с брашното и бакпулвера, какаото и пасирайте.

Добавете захарта, лимоновата кора, яйцата, 150 г от белия шоколад и бананите. Пасирате добре.

Намазнете форма за кекс и изсипете 1/4 от сместа. Поръсете с 1/3 от разтопения черен шоколад и продължете да редувате така до изчерпване на кексовата смес.

Изпечете кекса в загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути. Разтопете оставащия бял шоколад на водна баня, изсипете върху охладения кекс и сервирайте. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар