Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с бяла глазура

Шоколадов кекс с бяла глазура

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шоколадов кекс с бяла глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 175 г
  • брашно - 250 г самонабухващо
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 150 г
  • бял шоколад - 350 г
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • яйца - 3 бр.
  • банани - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с 25 г от маслото на водна баня. Нарежете останалото масло на малки кубченца, смесете го с брашното и бакпулвера, какаото и пасирайте.

Добавете захарта, лимоновата кора, яйцата, 150 г от белия шоколад и бананите. Пасирате добре.

Намазнете форма за кекс и изсипете 1/4 от сместа. Поръсете с 1/3 от разтопения черен шоколад и продължете да редувате така до изчерпване на кексовата смес.

Изпечете кекса в загрята на 180 градуса фурна за 50-60 минути. Разтопете оставащия бял шоколад на водна баня, изсипете върху охладения кекс и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: