Лимонов кекс с бяла глазура

Лимонов кекс с бяла глазура
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"С всяка хапка все по-вкусен става този сиропиран сладкиш - заслужава си да се опита"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • лимонов сок
  • лимонова кора
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ванилия
  • За сиропирането
  • захар - 3 с.л.
  • лимонов сок
  • За глазурата
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта до побеляване в купа.

Добавете яйцата и лимоновия сок при непрекъснато бъркане.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера - смесете го със солта, лимоновата кора и ванилията.

Смесете двете смеси и добавете киселото мляко.

Готовата крайна смес изсипете върху хартия за печене във форма за кекс.

Печете сладкиша на 180 °C до готовност.

За сиропа смесете захарта и лимоновия сок и ги загрейте на тигана.

Залейте изстиналия десерт.

За глазурата разбъркайте лимоновия сок с пудрата захар - намажете сиропирания сладкиш с него и го оставете настрана за няколко часа.

Лимоновият кекс с бяла глазура е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: