Начин на приготвяне
Канелата се счуква на прах. В голяма купа се налива малко вода, съдът се разлюлява, за да обхване и стените, и водата се излива. Налива се сметаната и се загрява на среден огън.
Кипва се, добавя се захарта и солта и се вари до разтварянето на захарта. Добавя се оризът, кипва се, котлонът се намалява на минимум и се вари до сгъстяване около 1 час, като от време на време се разбърква, за да не загори.
Сваля се от котлона, добавя се канелата, всичко се разбърква, покрива се с капак и се оставя за 1 час да се охлади. Премества се в хладилник за 6 часа.
Сметаната се разбива и оризът се добавя по малко, като се разбърква внимателно. Добавят се и предварително нарязаните на четвъртинки ягоди.
В купа се слага прозрачно фолио за свежо съхранение, така че краищата да висят извън купата, и фолиото се намазва обилно с олио. Оризът се изсипва в купата, покрива се с висящите краища на фолиото и се оставя за 20 минути в хладилника.