Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди в марината

Миди в марината

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Миди в марината1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • миди - 3 кг (накиснати за 1 час в солена вода)
  • масло - 60 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 стръка + още за поръсване
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 1.1 л сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете мидите и ги почистете добре. Разтопете половината масло в голяма тенджера и задушете лука, чесъна и магданоза, овкусени със сол и черен пипер. След няколко минути сипете виното и го кипнете.

Добавете мидите, покрийте с капак и варете около 8 минути или докато черупките се отворят. Махнете от огъня и извадете мидите. Извадете и стръковете магданоз от бульона и го прецедете.

Кипнете го и го оставете да се редуцира до 1/3. Добавете оставащото масло, още сос и черен пипер и сервирайте мидите с този сос и поръсени с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: