Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината с бяло вино

Марината с бяло вино

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Марината с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Универсална марината за месо, пръв помощник на практичната домакиня"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр. нарязани
  • кетчуп - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки, скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към чесъна добавете бялото вино, олиото, дафиновите листа, кетчупа и малко червен пипер.

Хубаво разбъркайте и намажете с марината всяко парче месо. След като престои 1-2 часа, може да го изпечете на скара, като обръщате от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Иванова Котенко
Боряна Иванова Котенко
Резултат - сочни и крехки пържоли. Скоростно изядени и одобрени от ненаситните ми лакомници. Не успях да ги изпреваря и да направя снимки, но следващия път ще се поправя.
Сега имах нужните подправки, но съм имала периоди когато доста неща са липсвали. За хора попаднали в трудна ситуация, но имащи възможност да си купят малко месо - предлагам много лесен и ефикасен начин за окрехкотяване на свинското месо: начукайте добре пържолите, потопете ги в малко количество бял пелин и ги поръсете с шарена сол. После ги сложете в малка тавичка и ги опечете в парти-грил. Дано автора не ми се разсърди, че написах това под неговата рецепта.
16.12.2017 16:27