Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Варено»Телешко варено от ловешкия край

Телешко варено от ловешкия край

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Телешко варено от ловешкия край1 / 2
17/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г джолан
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 2 - 3 корена
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 60 г
  • хрян
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте джолана, за да стане месото по-крехко, залейте го със студена вода и го кипнете.

Отпенете няколко пъти, посолете и добавете ситно нарязаните моркови, целина, лук и корени магданоз.

Варете на тих огън под похлупак до омекване на месото, след което добавете картофите, нарязани на едри парчета. Варете 10-тина минути и добавете нарязаните домати.

Свалете тенджерата от котлона, поръсете с пресен магданоз и поднесете с настърган посолен хрян и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: