Начин на приготвяне
Приготвя се тесто за палачинки, като яйцата, солта и захарта се смесват с маслото, добавя се млякото и брашното.
Пържат се палачинки в тиган, намазан с олио. Захаросаните плодове се заливат с виното и се загряват на бавен огън 10 минути.
Отцеждат се, а отварата се запазва. Жълтъците се смесват с пудрата захар, изварата, нишестето и захаросаните плодове и се разбъркват.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. Приготвя се сос, като сметаната се смесва със захарта и с 2 супени лъжици от отварата с виното.
Палачинките се редят в тава, постлана с хартия за печене, като всяка палачинка се маже с изварената смес. Поливат се със сметановия сос, покриват се с фолио и се пекат 20 минути на 180 градуса.