Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Апетитни сламки от калмари

Апетитни сламки от калмари

MarianeMariane
Джедай
5611k
Апетитни сламки от калмари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г
  • брашно - 85 г пшеничено
  • нишесте - 85 г царевично
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте калмарите, почистете ги внимателно от пластинките и от външното ципа и направете на всеки разрез по дължина. Поставете ги върху гладка повърхност и ги нарежете на тънки сламки.

В отделен съд смесете брашното, нишестето и подправките. Оваляйте парчетата калмари в панировката и пържете на маслена баня по 3-4 минути на страна.

Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да се отцедят върху салфетка преди поднасяне. Овкусете със соев сос и поднесете със свежа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: