Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари в масло

Калмари в масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Топят се в устата!"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 бр. туба с пипалата
  • масло - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - на вкус
  • универсална подправка - щипка пикантина
  • черен пипер - щипка
  • чили сос - 1 к.л.
  • бяло вино - 30 мл
  • копър - 2 - 3 стръка
  • магданозено песто - и печена чушка за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмара почиствам, измивам и нарязвам на парчета (кубчета) заедно с пипалата.

В тиган разтопявам маслото, прибавям калмара и захлупвам с капак да се задуши. След около 10 минути добавям бялото вино, пикантината, соевия сос, черния пипер.

Имайте предвид, че соевият сос и пикантината съдържат сол - не пресолявайте!

Намалявам температурата и оставям да къкри под капак. След още 10 минути махам капака за да изври течността. Когато ястието остане на мазнина прибавям скълцаните на ситно чесън и копър заедно със чили соса. След минута отстранявам тигана от котлона.

Сервирам калмара с маслото в основна чиния и гарнирам с магданозено песто, печена червена чушка и лимон. Добавете към вкусотията и чаша хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Прочетете отново рецептата, моля. Калмарите се готвят на бавен огън! Гарантирам, че няма да "станат на гума".
01.11.2024 19:19
Анонимен
Анонимен
Пълна глупост, калмарите се готвят 1-2 минути иначе стават на тънка гума.
17.03.2024 01:07
1
1