Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на две и се пекат два блата на 180 градуса - по около 35 минути. Всеки блат се реже на две, така че да се получат четири блата.
Пудрата захар се смесва с кафето и рома. Маслото се разбива на крем и постепенно се добавя от сместа с кафето. Добавя се джинджифилът, разбърква се и с три четвърти от крема се намазват три блата. Редят се един върху друг.
Приготвя се глазура, като пудрата захар се смесва с кафето и се добавя съвсем малко студена вода, колкото да се получи гъста смес. С тази глазура се покрива тортата.
Бадемите се запичат за 1 минута на сух тиган и с тях се поръсва тортата отстрани. С останалия крем се шприцоват розички по ръба на тортата.
Опитайте още:
- Италианска торта с кафе и маскарпоне;