Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сицилианска торта с кафе и джинджифил

Сицилианска торта с кафе и джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилианска торта с кафе и джинджифил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • кафе - 1 ч.л. инстантно
  • ром - 2 с.л.
  • масло - 160 г
  • джинджифил - 60 г настърган
  • бадеми - 50 г филирани
  • за глазурата
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • нескафе - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на две и се пекат два блата на 180 градуса - по около 35 минути. Всеки блат се реже на две, така че да се получат четири блата.

Пудрата захар се смесва с кафето и рома. Маслото се разбива на крем и постепенно се добавя от сместа с кафето. Добавя се джинджифилът, разбърква се и с три четвърти от крема се намазват три блата. Редят се един върху друг.

Приготвя се глазура, като пудрата захар се смесва с кафето и се добавя съвсем малко студена вода, колкото да се получи гъста смес. С тази глазура се покрива тортата.

Бадемите се запичат за 1 минута на сух тиган и с тях се поръсва тортата отстрани. С останалия крем се шприцоват розички по ръба на тортата.

Опитайте още:

- Италианска торта с кафе и маскарпоне;

- Бисквитена торта с кафе;

- Френска шоколадова торта с кафе;

- Руска торта с кафе;

- Бишкотена торта с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: