Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени Картофи»Картофи с джинджифил по милански

Картофи с джинджифил по милански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Картофи с джинджифил по милански1 / 2
02/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • джинджифил - 5 г на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 2 щипки
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки правоъгълни парченца. Ако използвате малки пресни картофки, може да ги оставите цели.

Пържат се в загрята мазнина до златисто.

Маслото се загрява на тиган, добавя се вряла вода и сол. Добавя се захар и изпържените картофи.

Всичко се запържва на силен огън в продължение на 3 минути.

Добавят се джинджифилът и червеният пипер и всичко се разбърква. Сваля се от котлона и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: