Френска салата с рокфор и авокадо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
30/07/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 088
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с рокфора, намачкан с вилица. Всичко се разбърква много добре и се добавя по малко зехтинът и лимоновият сок. Разбърква се добре, добавя се солта и белият пипер. Оставя се във фризера за 20 минути.

Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица. Нарязва се на едро. Чушката се реже на тънки ивици.

Салатата айсберг се накъсва на едро. В купа се слага салатата айсберг, отгоре се слагат парчетата авокадо и нарязаната чушка.

Поръсват се с ореховите ядки. От фризера се вади сместа със сиренето рокфора, натрошава се на парчета с вилица и се слага върху салатата. Оставя се за 10 минути на стайна температура и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар