Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бут се овкусяват по собствен вкус (при мен със сол, чесън на прах и черен пипер) и се изпичат на грил тиган за около по шест минути и от двете страни.
Дъното на чинията за салата се покрива с нарязан микс от няколко вида салати.
Пилешкото месо, доматчетата и лукът се нарязват и подреждат върху салатата.
На авокадото се маха костилката и кората, нарязва се на филийки и се напръсква с половината от лимоновият сок. Нарежда се при останалите продукти.
В малко бурканче се смесват малко сол, останалият прясно изцеден лимонов сок, зехтин, горчица, мед и смлян черен пипер. Бурканчето се затваря плътно и разстръсква енергично, за да се смесят хубаво продуктите за дресинга.
Салатата с авокадо се овкусява с полученият дресинг непосредствено преди сервиране, като след това се разбърква.
Поднесете тази здравословна вкусотия за обяд или вечеря...При по-нахаканите тази салата а авокадо и пиле ще стане закуска :)