Начин на приготвяне
Наситнене чесъна и розмарина и ги разбъркайте. Добавете сол и черен пипер и с получената смес овкусете месото от всички страни. Направете разрези в месото и напъхайте вътре главите карамфил. Приберете в хладилник за 10-12 часа.
Печете месото с малко водичка в предварително намазнена фурна за около 1 час и 30 минути на 180 градуса, като на всеки 20 минути го обръщате, за да се изпече равномерно. Последните 10 минути от печенете качете температурата на 200 градуса, за да се получи хрупкава коричка.
Извадете месото в купа за сервиране, а соковете от печенето смесете с 4 с.л. гореща вода и радуцирайте до получаването на гъст сос. Нарежете месото на порции, залейте със соса и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.
Опитайте още: Свинско печено с лук, Свинско печено с гъби, Свинско печено с бира, Свинско печено, Печено свинско с чеснов крем.