Свинско рагу

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско рагу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сланина - 150 г
  • шунка - 200 г
  • жълтъци - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 - 2 ч.ч.
  • масло - 1 парче
  • брашно
  • карамфил - няколко
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер.

В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете месото, нарязания по-едро лук, карамфилчетата, дафиновите листа, черен пипер, бахар.

Добре изпърженото и зачервено месо залейте с виното, бульон или вода и го варете до омекване. Омекналото месо прецедете.

Пригответе запръжка от маслото и брашното, застройте с нея прецедения сос на ястието, който се застройва и с разбити жълтъци. В соса добавете парче краве масло и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: