Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно Вино»Бързо ягодово вино

Бързо ягодово вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Бързо ягодово вино1 / 2
28/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Нямаме време да чакаме ягодите да ферментират, затова вижте каква страхотна рецепта за бързо ягодово вино открихме"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • водка - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжките на ягодите се махат. Плодовете се измиват добре и се оставят да изсъхнат добре върху салфетки.

Пасират се заедно със захарта и се слагат в бутилка с широко гърло. Водата се кипва и с нея се заливат ягодите в бутилката.

Оставя се на стайна температура за 5 дни. След това се маха пяната, а течността се прецежда през ситно сито.

В прецедената течност се добавя водката. Разбърква се и се разпределя в бутилки. Оставя се на хладно и след 24 часа може да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: