Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с билков пълнеж

Печена скумрия с билков пълнеж

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена скумрия с билков пълнеж2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. почистени
  • масло - 25 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • галета - 50 г
  • лимонова кора - от 1/2 бр.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • див лук - 1 с.л.
  • естрагон - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • олио
  • кисело мляко - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в малък тиган и изпържете нарязания зелен лук за 2 минути. След това смесете с галетата, лимоновата кора и сок и половината от билките.

Овкусете със сол и черен пипер и напълнете рибите. Намажете ги с олио и овкусете със сол и черен пипер.

Запечете за 25 минути в умерено загрята фурна.

Смесете оставащите билки с киселото мляко, сипете върху рибата и допечете за 5 минути. Сервирайте рибата с варени картофи и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: