Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена скумрия на фурна

Пълнена скумрия на фурна

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнена скумрия на фурна
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вече сме изстудили виното, на вас оставяме да приготвите пълнената скумрия и да ни поканите"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • чесън - 2 глави, ситно накълцани
  • стафиди - 50 г
  • бадеми - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • хляб - 1 филия
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лют пипер - 1 с.л. счукан
  • кимион - 1 ч.л. прах
  • канела - 1 ч.л., прах
  • мед - 2 с.л.
  • кориандър - 1 с.л. зрънца
  • бял пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • зехтин - 100 мл + 2 с.л. за пържене
  • морска сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса. Почистете скумрията, измийте и подсушете. Поръсете с лимонов сок. Накиснете хляба с виното. Накълцайте бадемите.

Запържете лука в загретия зехтин, за да омекне. Свалете от котлона, добавете хляба, стафидите, накълцаните бадеми, малко сол и черен пипер, поръсете с магданоз и върнете на огъня, за да се запържат всички заедно още няколко минути.

Поставете получената смес върху рибата, разпределете я върху тава, застлана с хартия за печене, поръсете с кориандъра, кимиона, канелата, счукания пипер и залейте със затопления мед, смесен със зехтина.

Печете скумрията в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато хубаво покафенее.

Веднага след изваждането от фурната, залейте рибата с лимонов сок.

Сервирайте пълнената скумрия на фурна с гарнитура, салата и вино по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: