Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 градуса. Почистете скумрията, измийте и подсушете. Поръсете с лимонов сок. Накиснете хляба с виното. Накълцайте бадемите.
Запържете лука в загретия зехтин, за да омекне. Свалете от котлона, добавете хляба, стафидите, накълцаните бадеми, малко сол и черен пипер, поръсете с магданоз и върнете на огъня, за да се запържат всички заедно още няколко минути.
Поставете получената смес върху рибата, разпределете я върху тава, застлана с хартия за печене, поръсете с кориандъра, кимиона, канелата, счукания пипер и залейте със затопления мед, смесен със зехтина.
Печете скумрията в предварително загрята фурна за около 30 минути, докато хубаво покафенее.
Веднага след изваждането от фурната, залейте рибата с лимонов сок.
Сервирайте пълнената скумрия на фурна с гарнитура, салата и вино по ваше желание.