Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена скумрия под фолио

Пълнена скумрия под фолио

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пълнените скумрии се поднасят със сезонна салата по избор. Лесна и вкусна вечеря!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • стерилизирани домати - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 щипка
  • босилек - 3 с.л. наситнени пресни листа
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват от хрилете, перките и вътрешностите, измиват се хубаво и се поръсват отвън и отвътре в коремчетата със сол и черен пипер.

Лукът се нарязва на едро и се задушава за 10-15 минути в олиото на тих огън под капак.

След това се прибавят настърганите на едро ренде моркови и обелените и наситнени домати и се поръсва с малко сол и кафява захар.

Оставя се плънката още няколко минути на намален котлон и преди да се изключи, се добавят наситнените скилидки чесън и няколко листенца пресен босилек.

Скумриите се прехвърлят в леко намазнена тавичка и се пълнят коремчетата им с плънката от лука, морковите и доматите.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Печените риби се поднасят със сезонна салата по избор.

Пълнената скумрия под фолио е много вкусна.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и рецептите ни за скумрия с доматен сос и скумрия на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: