Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба тон на грил с винегрет

Риба тон на грил с винегрет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Риба тон на грил с винегрет1 / 2
19/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба тон - 2 филета
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За винегрета
  • кориандър - 1 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • лайм - сок и кора от 1 бр.
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • горчица - 1 ч.л. пълнозърнеста
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете грил тиган с малко зехтин и го загрейте.

Намажете рибата тон с оставащия зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

Запечете рибата по 2 минути от всяка страна.

Направете винегрета, като за целта смесите всички продукти в малка тенджерка и леко ги загрейте, колкото да се стопли соса.

Когато рибата е готова, залейте с винегрета и поднесете с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: