Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба Тон на скара

Риба Тон на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Риба Тон на скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба тон - 4 филета
  • зехтин - 8 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер - или микс шарен пипер
  • лимони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте зехтина, балсамовия оцет с всички подправки. Мариновайте филетата за половин час в тази ароматна смес.

Загрейте скарата и подредете филетата. Печете по 2-3 минути от всяка страна. Важно е да не препичате рибата тон, за да не стане суха и жилава.

Поднесете я върху канапе от зелена салата, спанак или рукола и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: