Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба тон на фурна

Риба тон на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Риба тон на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Само по миризмата познаваме, че рибата е изключително вкусна и сочна. Опитайте и вие!"

Необходими Продукти

  • риба - около 1 кг риба тон
  • картофи - 2 броя
  • домати - 700 г консерва
  • чушки - 1 зелена
  • маслини - 100 г черни
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • каперси - 3 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешности и кости и я овкусете със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в тенджерка и сложете да се запържат първо доматите, след това каперсите и нарязаната чушка.

Добавете нарязаните картофи, след което магданоза, мащерката, малко сол, червен и черен пипер. Сосът се оставя да се задуши добре, след което половината от него се изсипва в тава.

Отгоре се нарежда рибата и се залива с останалия сос. Пече се на предварително загряна на 180 градуса фурна под фолио. Накрая фолиото се маха, за да хване лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А, кога се слага белия пипер и маслините?
19.04.2024 20:19