Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Римска пица

Римска пица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Римска пица1 / 2
30/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато си в Рим, трябва непременно да опиташ Римска пица"

Необходими Продукти

  • брашно - 900 г
  • мая - 30 мл свежа
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол
  • захар
  • За пълнежа
  • аншоа - 20 бр. в олио
  • моцарела - 300 г
  • босилек - 8 листенца
  • каперси - 3 с.л.
  • домати - 450 г от консерва
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в средата на брашното и сипете вътре маята с водата.

Почнете да месите, като постепенно добавите солта и захарта. Замесете меко тесто, което се разделя на 5-6 топки.

Оставете ги да престоят така 20-30 минути. След това ги разточете на тънка кора.

Смесете доматения сок със сол, черен пипер и ситно нарязания босилек. Намажете пиците и ги поръсете със ситно нарязана моцарела.

Отгоре наредете аншоата и каперсите. Изпечете пиците в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: