Начин на приготвяне
Първо направете маринатата. Сипете оцета и виното в тенджера и добавете всички подправки.
Сложете тенджерата в друга по-голяма, в която е сипана вода и кипнете.
Махнете от котлона и оставете маринатата да престои няколко часа, а най-добре цяла нощ. Сложете лука в тенджера, залейте с вряла вода за 5 минути, охладете и го обелете.
След това го сипете в тенджера, залейте го с маринатата, покрийте с марля и оставете да престои една нощ. Загрейте фурната на 130 градуса.
В тава за печене сложете вестник и наредете буркани, сложете ги във фурната и стерилизирайте за 20 минути.
Щом бурканите изстинат ги напълнете с лука и маринатата, затворете с капачки и съхранявайте на тъмно място.