Начин на приготвяне
Измития заек шпиковам със скилидките чесън, разрязани на 2 по дължина. Приготвям дресинга, с който ще намажа заека, от: меда, ригана, мащерката, розмарина, бялото вино, соевия сос.
Поставям обработения заек в намазана с масло тава.
В тиган с маслото задушавам за около 10 мин. нарязаните лук и гъби на ситно. Поставям царевичките, както и маринования лук и подправките.
Слагам измития ориз, чесъна на гранули, задушавам още 5-6 мин.
След като приготвената плънка се охлади, пълня заека и зашивам отвора на стомаха с конец и игла, останалата плънка разпределям около заека.
Доливам с вода и подправям с чер пипер млян и сол.
Пека така приготвения пълнен заек под алуминиево фолио около 2 часа и 30 минути. Махам фолиото и запичам за около 10 мин.