Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Пълнен заек с ориз, маринован лук и бейби царевички

Пълнен заек с ориз, маринован лук и бейби царевички

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
15603193
Пълнен заек с ориз, маринован лук и бейби царевички
Снимка: silvana nedeva
1 / 4
15/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Доверете ни се, ние знаем как да приготвим перфектния пълнен заек"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. питомен
  • гъби - 3 бр. средни
  • царевица - 1/2 бурканче мариновани, бейби царевички
  • лук - 1/2 бурканче, маринован
  • зелен лук - 2 стръка
  • черен пипер - млян, на вкус
  • ориз - 1 ч.ч
  • чесън - на гранули, на вкус
  • соев сос - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • магданоз - на ситно
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 50 г чисто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития заек шпиковам със скилидките чесън, разрязани на 2 по дължина. Приготвям дресинга, с който ще намажа заека, от: меда, ригана, мащерката, розмарина, бялото вино, соевия сос.

Поставям обработения заек в намазана с масло тава.

В тиган с маслото задушавам за около 10 мин. нарязаните лук и гъби на ситно. Поставям царевичките, както и маринования лук и подправките.

Слагам измития ориз, чесъна на гранули, задушавам още 5-6 мин.

След като приготвената плънка се охлади, пълня заека и зашивам отвора на стомаха с конец и игла, останалата плънка разпределям около заека.

Доливам с вода и подправям с чер пипер млян и сол.

Пека така приготвения пълнен заек под алуминиево фолио около 2 часа и 30 минути. Махам фолиото и запичам за около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: