Начин на приготвяне
Нарежете лука и чушките на дребно и ги добавете в каймата смес.
Добавете яйцето, водата подправките и ситно нарязания магданоз.
След като омесите добре каймата, оформете 8 кюфтета, по 125 г всяко. Не използвайте брашно!
За да станат сочни кюфтета, е много важно да не ги сплесквате, а да ги овалвате леко между дланите си.
Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса и печете за 35-40 минути.
През това време пригответе маринования лук, с който ще гарнирате вашите кюфтета на фурна.
Нарежете червения лук на тънки полумесеци и леко го намачкайте.
Посолете и добавете оцета и олиото. Разбъркайте и го оставете в хладилника за 20-25 минути.
Готовите сочни кюфтета поръсете с маринования лук, ситно нарязан магданоз и сервирайте, докато са топли.
Добър апетит с тези сочни кюфтета с маринован лук!