Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета с маринован лук

Сочни кюфтета с маринован лук

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Сочни кюфтета с маринован лук
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Готовите сочни кюфтета поръсете с маринования лук, ситно нарязан магданоз и сервирайте, докато са топли."

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр.
  • вода - 70 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.ч.
  • За мариноване на лука
  • червен лук - 2 глави
  • сол 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушките на дребно и ги добавете в каймата смес.

Добавете яйцето, водата подправките и ситно нарязания магданоз.

След като омесите добре каймата, оформете 8 кюфтета, по 125 г всяко. Не използвайте брашно!

За да станат сочни кюфтета, е много важно да не ги сплесквате, а да ги овалвате леко между дланите си.

Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната до 200 градуса и печете за 35-40 минути.

През това време пригответе маринования лук, с който ще гарнирате вашите кюфтета на фурна.

Нарежете червения лук на тънки полумесеци и леко го намачкайте.

Посолете и добавете оцета и олиото. Разбъркайте и го оставете в хладилника за 20-25 минути.

Готовите сочни кюфтета поръсете с маринования лук, ситно нарязан магданоз и сервирайте, докато са топли.

Добър апетит с тези сочни кюфтета с маринован лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: