Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с броколи и картофи

Огретен с броколи и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Огретен с броколи и картофи1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, перфектната идея за вечеря или обяд"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 средна глава
  • картофи - 500 г
  • масло - 50 г кр.
  • сирене - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 20 г
  • естрагон - щипка
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, без да ги белите в подсолена вода. Охладете ги, обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 0, 5 мм. Сварете на пара разкъсаната на розички глава броколи за не повече от 7-8 мин.

В съда за печене на гретена, подредете кръгчетата картофи и розичките броколи, овкусете с естрагона, поръсете натрошеното сирене (може да прибавите и синьо сирене), разпределете кравето масло и залейте с прясното мляко.

Поръсете с галета и настъргания кашкавал (можете да замените кашкавала и галетата с пармезан). Печете в загрята фурна за около 15 минути до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
517
48
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Става,хареса ми идеята със синьото сирене.
Пармезана не е лошо но не си заслужава да го заносваш за това ястие - запази си го за нещо по-изискано.
10.02.2016 00:47
1
Бети
Бети
Много благодаря за рецептата - лесна, бърза и вкусна. Това което аз направих по моя инициатива се прие много добре от моето семейсво. Сварените картофи ги настъргах, спазвайки последователността на рецептата, като сложих между броколите и картофите малко начукани орехи и към прясното мляко прибавих две яйца и малко пилешки бульон на прах. Отгоре посипах с пармезан. Стана доста пикантно.
08.02.2013 00:32
4
мария
мария
чудесно!
14.03.2012 19:10
2
yana
yana
Само да предложа да не се слага сол преди картофите да са сварени, понеже така доста се забавя самото им варене:) Лесно и вкусно, иначе.
23.02.2012 01:08
1
4