Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от карфиол, картофи и броколи

Огретен от карфиол, картофи и броколи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Огретен от карфиол, картофи и броколи
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"С кадифена кремообразна структура и аромат, който ще ви накара да си сипете още веднъж и още веднъж"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • карфиол - ½ глава
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме броколите и карфиола и ги накъсваме на розички. Сипваме ги в тенджера с гореща вода и ги варим 7-8 минути. Отцеждаме.

Сваряваме обелените и нарязани на парчета картофи. Прибавяме ги към карфиола и броколите.

Запържваме в масло брашното и го заливаме с прясното мляко на тънка струйка, като непрекъснато бъркаме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Слагаме зеленчуците в тавичка, заливаме със соса и запичаме в загрята на 200 градуса фурна, докато порозовее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: