Начин на приготвяне
В случая аз ще консервирам свинско месо.
Вземаме свински бут, който започваме да режем на еднакво дебели парчета.
След като сме ги нарязали обръщаме напречно и нарязваме на хапки.
Хапките овкусяваме със сол и черен пипер.
Разбъркваме го леко и след това следва задушаването.
В дълбока купа изсипваме малко количество олио и изсипваме месото.
Към него прибавяме и дафиновият лист.
Задушаваме до степен на изпаряване на водичката, която се е отделила.
Оставяме настрана да изстине и започваме да пълним бурканите.
Запечатваме ги с капачка и стерилизираме за 3 часа, не по малко.
Когато решим да готвим, добавяме месото накрая, защото е готово.
Консервираното месо за готвене е готово.