Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно консервирано свинско месо

Домашно консервирано свинско месо

Домашно консервирано свинско месо
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
"Най-сигурният начин да запазите спомените за Прасчо възможно най-дълго време е с тази изпитана рецепта за Домашно консервирано свинско месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - прясно от току - що заклано прасе
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затваряне на свинско месо в буркани е често срещата практика у нас. За целта ви трябва прясно месо от току-що заклано прасе.

Месото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта.

След това отцеденото от кръв месо се слага в буркани, на дъното на които се слага по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер.

Месото се реди плътно на около 2-3 см под капачката, затваря се.

Консервираното свинско месо се вари поне 2 - 2.5 часа.

Източник: Даниел Стефанов-Банчи от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Месото се оцежда една вечер но неосолено и се вари три и половина часа задължително. Правя месо за собственна консумация вече повече от 25 години
11.11.2022 22:09
6